Monday, March 2, 2009

Result dah nk kluar!! Imbas kembali sat yer...

Waduh2.. Lagi beberape hari lagi STAR akan dikunjungi oleh oldboys fiver2008... Berhimpun die anjung tamu untuk dapatkan result. Kalau nk diimbas kembali.. Mase nk amek result PMR aku dtg awl sgt.. Pukul 7 dah sampai kat STAR, x pun 7.30, ala dah lupe.. tyme 2 pakai baju ala2 hawaii seluar coklat keputih-putihan.. bile sampai aje Ayah aku pun stret pegi servis kerete.. tingaalah aku di STAR...

Aku pun Jalan la pergi ke sickbay... Wahh... ramainyer orang... X BANGUN LAGI!! haha.. aku pun kejut la sorang.. Bolad kut kalo x silap.. Bile die bangun baru la org laen bgun... diorang mandi2 sret keluar pergi breakfast... Lpas 2 pergi CC HI INFO plak.. waah.. mmg budak star.. tum tam tum tam... masuk balek star.. then amek result... WAAH 8A... haha... esok luse.. WAAH.. 1st Malaysia... haha.. lawan gile sume orang x sangke.. cikgu pun x sangke.. Aku pun x sangke..

2 crite laen... Crite kali ni lagi laen.. SPM x sesenang PMR.. SPM susah beb.. macam gores dan menang.. biasennyer bile gores... x semestinyer menang.. SPM ni umpame istane takeshi.. Mane boleh terus lawan ngan boss die... Kene lepas satu2 halangan... Kalau x lepas halangan, x leh lawan ngan boss.. Ha.. samela mcm spm.. Tapi istane takeshi maen fizikal.. SPM maen otak..

Tukar bahase english plak...

I think, i've been messing aroung my form 4 days.. What other people always said.. Honeymoon year... Most of the students, including me had been goofing aroung ignoring the studies... As the result of not paying attention for my F4 studdies... My final year exam was the worst record of my entire examination record... BUT... I'm still weird.. At that time, i got 43 for my add math .. But pepole still said.. WAHH TERERNYER!! haha....

X feel la ckp BI....

Bile form 5... kengkadang aku slalu terfikir... Betape ruginyer aku mase f4... X balaja ngan kawan la.. Tido tyme kelas.. Add math 1 ape pun x taw... SERIUSLY!! Tyme ni baru la terkedek2 nk catch up... Nk catch up f4 yg tertinggal lagi.. Nk catch up F5 yg tgh belajar lagi.. Serius aku rase cam penat sangat zaman f5 nie.. Mase ni baru la aku sedar ... Amatlah perit nk catch up.. Setiap kali aku nk rehat.. Aku tgk.. budak2 yg lagi pandai dari aku x pernah stop their hardwork.. Senyum jer studi... Bile aku nk gi makan pun diorang still belajar lagi..

Aku rase aku betul2 la bertuah dpt masuk kelas 5 scT... Sume dak2 dlm kelas sume lebey kurang ajer.. X de yg UP sgt, x de yg DOWN sgt... Aku betul2 nk ucap THANKS kat mok, uj, syaba, tyco, afiq, ska, acap, harin, nyet,fido,gori, mirol.. dan laen2 la.. kalo x sebut jgn marah.. giler ape blog aku pernah ngan name. haha... SUme supportive... Byk giler ar korang tolong aku...Aku ni pun ngok ngak gak.. Tapi tyme exam rezeki dtg melimpah kut.. haha..


Makin dekat nk xm.. sume dah start stay up... uj, syaba, mok, ska, tyco,afiq dan ade lagi... Diorang slalu la teman aku kat kelas.. kengkadang smpi pukul 1, kengkadang smpi pukul 2 pagi.. tapi aku taw..dak skola laen ade yg stay up smpi 3-4 pagi.. Tq la yer koz teman aku.. haha.. aku ni penakut cket aktually, Slalu bwat2 brani... lipas pun aku takut...

Ape yg aku perhati.. Bile dah start SPM, ramai yg start bawak hala tuju sendiri.. Rase batch ni mcm kecik ajer... Tmpt aku studi ade 2 tmpt jer... kelas f1 ngan kelas form5 ajer..X taw dak2 laen studi kat mane.. ade yg studi kat anjung tamu la, ade studi dewan la balai hinggap la... X pe la.. Janji korang selese.. Aku pun down la gak.. Biase waktu studi riuh rendah aje.. tapi bile minggu2 SPM nie.. Sunyi ajer.. Kadang2 bile aku masuk kelas.. Aku sorang aje dlm kelas.. haha..

Yang lepas2 tu biarlah dah lepas... Yang penting ape aku taw.. AKu dah buat yang terbaek dah untuk SPM nie..X de la baek sgt kut.. haha.. Sume penat lelah STUDI, stay up dll... Aku rase walau ape pun result keluar.. aku tetap bersyukur... bak kate ayah aku.. kalo dah penat2 studi walau dapat 1A pun dah kire ok dah compare 2 org yg x studi... haha.. OF koz la aku x nak 1A... Aku rase.. Penat aku yg f5 ni x hilang2 lagi.. Sbb 2 la aku maleh nk kerje,, haha.. Aku nk fully rest 100% cover balek sume yg aku dah buat.. Enjoy abes2... so that bile lepas nie.. bile nk further study... aku dah x de alasan lagi nk lepak2...

Result dah nak keluar dah... HAHA... rase semacam jer.. adey.. takut gile rasenyer.. X taw nk kate ape.. mimpi dah macam2 pasal result.. Bukan mimpi laen la!! Ishh!!.. Kengkaang dlm mimpi dpt @#$%, kengkadang dpt #$^#... haha X leh bgtaw... I'm sorry.. haha.. Anyway.. kepade kengkwan Starian aku.... JUMPE DI SANE!!

nota tambahan : aku masih mempelawe korang dtg umah aku.......Stakat ni baru aspa g, nazmi, ammar, pa'e, apiz, aid, syaba, toyol aje yg dtg tyme cuti nie.... haha.. mane yg laen???

5 comments:

Caman said...

ok bow
nti aku dtg umah kau..
hahaha
bow cuak dow..
aduhh

wans said...

bo
bo
bo

nazmi shaarani said...

bo
feeling siot bce..
trgt time wktu susah payah strugel nk spm dlu
stay smp pagi...
mcm2 lg laa
pkir2 blek
bkn sng nk bt sume tuh
byk kne korban wooo!!!

nikeairgirl said...

sang, deep in my heart, i noe ull score.. hoho

neway, all d best

p/s- sara da jumpe da digicam. dalam drawer rupenyer.. huhu

Syafiq.Khairil said...

bo,gile trimas dow!
hahaha,aku igt lagi stay up mlm2 ngn ko
walaupun xlame but it was a precious moments!
huaaa