Friday, February 27, 2009

STREET FIGHTER - LEGEND OF CHUN LI REVIEW

Serius x tipu, baru jer tgk tadik.... Ngan sorang member.. yg 2 x penting... Yang penting.. kepade sesape yang belum tgk criter nie dan nk tgk... AMATLAH PENTING bagi korang bace blog ni sampai abes... My advice kat korang... X yah la tgk criter nie... Membazir giler.. Really2 regret tgk movie nie... Of koz bile nmpk tajuk street fighter.. yang kite harapkan ade RYU, KEN, ape lagi DHALSIM ker... Yang penting.. RYU ngan KEN la.. kan3??? WTF!!! (walaupun tiade faedah) Oh man... criter ni juzz mengisahkan kehidupan CHUN LI... watak street fighter yang ade cume CHUN LI, of course, BISON(ketue jahat), BALROG(boxer), VEGA, adn mayb korang x knal CHARLIE.... WHAT had made this story yang korang x patut tgk adalah seperti berikut...

1. X de KEN, RYU, DHALSIM, mamat elektrik 2, ZHANGHIFF... I mean watak2 yang familiar ngan street fighter la..

2. BISON yang sepatutnyer besar, gagah, tough, bersut segak.. tapi dlm crite ni juzz a short guy yang kuase die hanyelah kekuatan fizikal.. x de kuase2..

3. VEGA, seroang warrior yang agak2 liar, berkuku besi.... tapi dlm criter nie... DGN mudah chun li kalahkan die... OMG... senag giler die kalah.. dah la topeng keramat die terbukak tyme lawan...

4. Crite ni terlalu direct... FLAT... Maksud aku criter die simple... x de pusing2...

5. Baru aku taw yg bison ni buisness man... hampeh...

6. Chun Li gune kuase die skali ajer kat bison.. 2 pun last skali... 2 pun kecik......

Tapi ade la jugak best nyer dlm criter nie... Slamat la Chun Li ni mmg CUN.. haha.. Balik modal la jugak... Martial art die pun good, i mean average.. Lagi 1.. yang best nyer.. mungkin ade STREET FIGHTER next time yang ade sume character la... Sbb last skali.. CHUN LI ade dpt invitation dari sifu die untuk masuk competition lawan2... Overall aku bagi 2 bintang daripade 5... So... u all make ur descision la nk tgk ker x...

3 comments:

ninja berbasikal said...

thanx bro
ak bru igt nk tgk
hahah

Syafiq.Khairil said...
This comment has been removed by the author.
Syafiq.Khairil said...

ken and ryu kne jadi la!and they has to play part as the major role for the movie.if not,the movie is jz like shit!
haha