Monday, March 23, 2009

Tiru Meniru - Tangguk Menangguk

Ni la masalahnyer criter Melayu... Asyik nk tiru ajer criter org laen...Cube la carik originality tersendiri... Ni x, amek idea org puteh, amek idea org jepun... Contohnyer, criter SI LEMBIK... Idea asal die drpd criter Little Rascal.... tgk x 2-2 criter ni?? diea die same ajer.. Haha.. x pe2.. ni lagi satu.. Cerite cicak man 2, lebey kurang spiderman ajer.. boleh bergayut... panjat dinding... Elok2 dah ade superhero Malaysia, Kluang man, tapi x nk jadikan die ikon, buat superhero baru... Yang 2 x pe la.. mungkin korang perasan.. ADE LAGI 1!!! Yang ni maybe korang x perasan..... Crite Awan Dania... Ala yg kat astro ria, lakonan SCHA, IRMA HASMIE, dll...Crite ni pun bukan originally idea org M'sia taw.. Crite die asal die dari criter jepun, Attenion Please... Astagha.. Sebijik plak 2!! Jom tgk cket2 review pasal criter die...


Inilah die poster criter Attention Please.. Kalo korang tgk criter nie.. 11 episod, sebijik ngan criter Awan Dania.. Pasal sorang tomboy yg cube untuk jadi flight-attendant, tapi criter ni die sebut cabin-attendant.. Same right? Lepas 2.. crite ni pun pelakon utame die ade 2 org bes friend, same ajer macam awan dania, si scha 2 ade 2 org kawan... Lepas 2.. Si pelakon utame die nie Aibu saki ni pun tertarek kat sorang mamat ni yg kerje enginner kapal terbang, and mamt ni betul2 terining nk jadi pilot... Same aje macam Iman dlm criter Awan Dania... SEBIJIK AJER CRITER DIE......... TENSEN giler!! Asal la suke amek idea orang, lpas 2 x bagi taw kat tv... Kononnyer criter kite... Haha.. Lagi satu, dah la tiru criter jepun, pastu... Pelakon die pun lebey kurang same ajer, si Scha 2 ngan Aibu Saki ni, cube tgk kat bwh..
Same kan?? huahua.. I told you!! Tensyen ajer.. haha.. Ntah2 org laen x tensyen jer.. Maybe i'm the one who is over reacting.. Haha.. Anyway.. Kepade pengarah2 filem Malaysia.. Cubelah buat drama yg unik and have high impact to our feeling.. For example la.. mcm mane la org puteh boleh buat criter Monster INC tu?? We Scare because We Care?? Cam ne la diorang leyh pikir?? Lagi satu, kalo korang tgk Monster Inc, kalo korang x meleleh air mate last skali, mmg penipu besar la kan?? tapi stakat ni crite Melayu x pernah lagi kasi meleleh air mate.. Hahah..


-End-


6 comments:

wans said...

yeah bo.saya sokong anda

norman.bulat said...

mne ko tau ek??dlu ko cter psl lgu hujan tuh..lonely soldier boy..haha..

apiz said...

bo sng cite ko jd la director.haha

kyra said...

hoii dapat tak mara scholarship? =D

thyraaa said...

mana tau semua benda ni

SYAZ said...

btowl2..
ape da..
nk wat cter biar la ori..
men tiru2 ape brang..

eyh..
x knal eyh??
sory2..
slah msok page..
hee..