Tuesday, May 26, 2009

Stratergy, Goalkeeper, Jersey???

Nak jadi goalkeeper, hebat aje x cukup.. perasan x goalkeeper skrang ni pelik2 jer.... Especially ngan jersey diorang, kite tgk dulu gmbr yg pertame...Yg baju oren 2... sape agak2 nyer?? My favourite goalkeeper la.. Petr Cech.. Yeah, die nie tinggi.. Tapi persoalannyer, knape die pilih warne oren sebagai jersey die?? X ke pelik... Buruk pun ade gak.. CUbe tgk gmbr 2, senang sgt nk detect die.. Menurut Petr Cech, mmg die pilih jersey nie, koz die kate, warne oren yg striking nie boley mengkucar kacirkan striker lawan, bile striker tgk ajer keeper, die mcm agak silau, dan warne oren ni jugak boley membuatkan petr Cech yang besar nie menjadi lebey besar...Gambar kedue ni pasal Edwin Van Der Sar. Tgk gambar nie, Pergh.. Die save penalty kcik Lampard.. Sedey jer tgk.. Tapi persoallanyer knape die memakai baju hijau ala ala hijau padang.. Reason utame die pakai baju tu koz sabagai penyamaran dgn wanre hijau padang.. Bile die naek senyap2 a.k.a tekan segitige bile maen wininng eleven, striker mesti x sedar.. X pun bile striker nk shoot, die mcm x nmpk keeper koz penyamaran die berjaye.. Nampak macam luas aje nk skor goal...Mmg stratergy Van Der Sar bijak...Yang ni mmg x boley di maafkan.. Iker Casilas. Mmg tensyen. Baju die, mmg same ngan player die... Dengan short sleeve nyer.. adey... Keeper nie mmg bijak.. Pakai baju biar same jer.. Biasenyer striker bile nk shoot jer, die tgk, ni cam x dek keeper nie, shoot dah ar, tgk2 ade org tangkap bola 2... Striker tadi pun komplain ar kat ref, ckp "REF, ADE PLAYER REAL PAKAI TANGAN!!!". Lepas 2 ref buat bodo jer.. Ni sume kerje si kecik tapi bijak Casilas, pakai baju same jer ngan player, mmg tensyen...
Last skali, inilah die, keeper kesayangan Italy, BUFFON. Die mmg hebat pun, tapi hebat ajer x cukup.. Die kene ade X-factor, untuk menambahkan lagi kehebatan die.. Die memilih warne golden sebagai jersey die.. Ini adalah untuk mengingatkan pihak lawan bahawe, die adalah seorang champion.. Emas melambangkan juara!! Buffon yang sedar dirinyer sebagai keeper nomber 1 di dunie membuat percaturan yg hebat dgn menonjolkan dirinyer dgn memakai baju emas yg sah sah kelihatan sebagai juare... Sure striker sebelum shoot dlm hati diorang berkate-kate "Dah la buffon, baju emas die nie nmpk cam juare, aku nak shoot tang mana nie?? sure die terpis, bedal jer la", last2 mmg save.. Buffon mmg bijak...

TAPI..

Sekarang goalkeeper x sedahsyat keeper dulu.. Sebagai contoh COLOMBIAN SCORPIAN, keeper dari Colombia yg famous dgn Scorpion Kick... Mane ade keeper brani cam die skrang nie.. Skrang pun dah x dek keeper sehebat Chilavert, keeper Paraguay.. Corner kick, free kick, Pelaty kcik, Goal kick, Header.. SUme die leyh wat.. Captain paraguay plak 2... Scorpion
mmg gile
Chilavert
Keeper amek free
kickChilavert lagik
Keeper gentel defender!!

5 comments:

nazmi shaarani said...

bes syall!!!
tp awat ang x trok keeper malaysia satu??
malaysia boleh!!

faizYEAH said...

bole tahan ar ulasan kau.
HAHA.
tp casillas mmg siot je.
pakai bju cam player.
aku rase die nk maen striker kot.
xpon mid.

norman.bulat said...

van der sar pkai bju pe pun mmg hebat!

wans said...

tp chilavert mmg power ah.
ak mmg respect die

syahmi m.s. said...

keeper!!
diorang nk populariti jugak!!