Wednesday, May 20, 2009

Fenomena Baru THE STRIKES!!!

Industri muzik kita kine sedang mengalami fenomena ketandusan bakat baru. Lagenda MUSICIAN negare seperti M Daud Kilau, Jefri Din, A Rahman Hassan, iaitu otai penyanyi kite merasekan anak2 mude kini langsung x boleh menggantikan tempat mereke. Malah M. Nasir dan krew2 nyer juge sedang memerah keringat untuk menggilap bakat2 baru namun, mereke semua maseh x boleh menandingi lagenda penyanyi tanah air kite.

Buatlah AF ker (hafiz menang!! haha), OIAM ker, MENTOR ker, MySTARZ LG ker, sumenyer hanyelah menyerlahkan populariti mereke, namun bakat mereke hanyelah menjadi taruhan...

KINI....

Industri muzik tanah air kite sedang mengalami revolusi!!! Semua artis2, tanah air berasa teruja akan kehadiran sebuah band baru yg berasal dari Manjung, Lekir dan Seri Iskandar, Perak!! Mereka kini menggelarakan band mereka THE STRIKES, bukan the strokes... Lagu2 yang mereke bawe sumenyer berasal dari bintang dimane M.nasir sendiri terkejut dengan bakat2 mereke...

Menurut Adlin Aman Ramli "Inilah kali pertame aku dpt melihat satu STAR jatuh dari langit, rhytmic die best, die letakkan feel dlm lagu, die punyer band ade groove ngan coordination die, dan yang paling penting, saye x kan percaye kepade rakyat Malaysia kalau diorang x angkat band nie sebagai band feveret mereke.." Adlin cakap la...

"Band nie mmg KASI PECAH!!! ape2 yang diorang buat mmg best... X de sumbang mambang... Sumenyar best!!" merupekan kate2 Edrie Hashim, pengarah lagu terhadap band ini...

Khatijah Ibrahim juge turut meluahkan komen yang positif kepade mereke iaitu "Perfect, Perfect, Perfect!!! I know you can do it and ALL THE BEST TO YOU!!"

Persoalannyer.. Bagus sangat ke band nie?? Sure gempak gile punyer.. Baru2 ini, krew melodi iaitu Michelle telah mengekori perjalanan band THE STRIKES ini.. Mereke berjaye mendapat permission dari manager kumpulan THE STRIKES untuk mengikuti sesi jamming di studio... Oleh itu, antare paparan Melodi yang akan dikeluarkan minggu hadapan bersamaan dengan 24 JUN 2009 adalah lineup kepade band ini.. Mule2nyer mereke ingin merahsiekan identiti mereke, namun krew melodi berjaye mendedahkan identiti mereke sebelum konsert sulng mereke di Bukit Jalil..


MEREKE ADALAH.....
Mr. RIE
(vocals)

Black Jr
(drummuer)Man Kanan
(2nd guitar/bassist)
SCRATCH
(lead guitar)

Kehadiran mereke mmg dinanti-nantikan... Selebihnye akan dikupas oleh wartawan kite Michelle di mase akan datang...

8 comments:

Hiz'da said...

ceh... aku mati2 egt ape td..

ubickham said...

hahaha.
smat doe bo.
terbaek boo.
tp still keras ag.

wans said...

the strikes.

norman.bulat said...

sial je..
hahaha..
terbaeek wok!

nazmi shaarani said...

hahaha
menggigil lebeh!!!!

nazmi shaarani said...

'man kanan'
x bleh blah!!!!

NYET nyot said...

man kanan paling smart, aku nak tuka gamba nick valensi lam bilik au, nak letak man kanan la, focus kat idung lebeyh sket. hehehe.

Mr. Shahrul said...

the strikes best weh!
mse aku pegi sydney last week,kuar lagu diorg kat radio weh!