Tuesday, December 29, 2009

Laporan Tahunan Cuti Final Sem!!!

WEEK 1

25 Nov --> 7 jam perjalanan dari SEREMBAN ke MANJUNG bersama Fidota... AMAT menyegalkan badan. BERMULALA CUTI KU!!!! Tiba di MANJUNG pukul 6... (bertolak pukul 11)

WEEK 2

28 Nov - 1 Dis --> Menemani kakakku outstation di penang, dapat juga meluangkan mase bersama atuk dan nenek di kampung SUNGAI 2... THAT SUNDAY, i was at my cousin's house, menonton bola Chelsea vs Arsenal.. Chelsea menang 3-0!!!!!! (x sempat nk jumpe nyet!! anas pun)

2 Dis --> Inilah hari pertame aku bermaen touch bee (ragbi sentuh) di padang. Bukan kemain pancit.. tapi still enjoy!!!

4 Dis - 6 Dis --> THE BEST PART OF MY HOLIDAYS!!!! REUNION bersama rakan2 starian048 bermula di Ipoh hingga ke Pangkor.. Terima kasih lah kepada semua yang sudi datang.

WEEK 3

Sepanjang minggu berjalan seperti biase, bermaen internet, maen petang, maen ps,

sehingga.......

11 Dis - 13 Dis --> Aku DIPAKSA untuk menyertai kem kepimpinan di Kolej Mara Kulim, bersama2 17 lagi rakanku.. AMAT X BES.... x taw la ape input yg dapat... TETAPI, motivator tu cakap, program ni umpama benih padi, walaupun x nmpk hasilnya skrang, tapi pda masa akan datang barulah nmpk hasilnnyer (kononnnyer la...)

WEEK 4

17 Dis - 20 Dis --> Kami sekeluarga elah pergi ke Cherating,(17 Dis tu Maal Hijrah) saje2 bercuti... But the weather was not pleasing... WE are stranded in the chalet because of the rain, bile petang baru la boleh jalan kat pantai.. IT was unfortunate that my mum had a stomachache and she could'nt join me for dinner.. We only stay there 2hari 1 malam, and spend the rest of the days in KL...

WEEK 5

20 Dis - 21 Dis --> My friend TOMPEL datang rumah lepas abes match rugby 7th aside..

22 Dis - 23 Dis --> Nazmi plak datang, 1st time die datang mase cuti nie... Saje ajak die maen touch bee, kononnyer nak belajar, penat2 jer die bawak buku..

23 Dis - 24 Dis --> Kali ni Pa'e plak, kalo Pa'e dtg Manjung, memang ade 1 sebab jer la.. KARAOKE!!!!!! YEAH...

25 Dis - 27 Dis --> Cuti masih diteruskan, pada asalnyer, bercadang untuk pergi ke taman negare, BUT, the mothernature did'nt allowed us. Kalau pergi pun rugi sebab hujan.. So, we just spent our days in KL at Damansara damai.. There wasn't much activities there except for the bowling (One Utama) and hang out at Sunway Pyramid

WEEK 6 (FINAL)

The holz has finally come to an end, maka bermulalah kerja2 packing barang, bayar yuran mara (baru nak bayar???), and so on... No more playing touch bee, no more lepak2, no more keluar malam..

31 Dis - END --> Finishing the rest of my HOLIDAYS in KL..

3 Jan --> College reopen!!!

4 comments:

imanshah said...

wah diari dia!!

norman.bulat said...

wah!!hahaha..

syahmi m.s. said...

mengimbas kembali jer...
barula menghargai cuti kite!!

nazmi shaarani said...

gi bace kt assembly la bo!!!