Tuesday, June 23, 2009

HIGHLY RECOMMENDED!!!!

Sebagai pejuang cerite2 serte drama2 Melayu, saye dgn berbesarhatinye ingin mengajak anda2 yang berada di luar sane menonton drama pertame keluaran KRU iaitu BIO-NIK. Cerite ini ditayangkan serentak satu Malaysia pada pukul 9.00 p.m. hari Isnin, lepas tgk Buletin Utama, mmg cantek la timing die. Ape barang tgk TERMINATOR SALVATION, Malaysia pun dah ade Terminator BIO-NIK. Kepade sesiape yang terase ingin menonton cerite nie, jangan khuatir!!! kerna cerite nie baru episode 6.

Secare ringkasnye, Haznik, lebey gemar dipanngil Nik (Kamal Adli a.k.a MAWAS) telah accident jalanraye, lalu mmg die hamper mati la, lepas 2 ayah die amek kesempatan untuk jadikan die bahan eksperimen untuk hidupkan die semula. Make terciptelah BIO-NIK yang berbadan besi. Die lepas 2 sambung blaja kat TPM college, tempat APAN.. hahaha.. Die minat kat sorang nie, name die Aina (Intan Ladyana). Aina pun suke kat die. Tapi, die segan sebab die robot. Dalam kolej tu plak ade mamat poyo, slalu bajet otai, name die Johan (Fizo Omar). Johan nie suke buli sorang budak, bername Jimmy (x knal!!!!). Jimmy nie nerd sgt, a.k.a skema sgt, sebab 2 kene buli.

Satu hari..

Mase Science expo, Johan nie suro Jimmy bwat satu invention, helmet boleh tingkatkan IQ. Bile aina pakai helmet tu, Johan suro Jimmy kurangkan IQ die, so Johan boleh rampas die dari Nik. Namun, ciptaan bernas Jimmy tu, Johan yang dpt name, sebab die awal2 lagi dah register name invention tu atas name die. Mmg Jimmy down giler la. Ntah cam ne ntah, die pergi kat makmal masukkan serum dlm badan die so that die ade kuase api skrang. Die nie lebey kurang mad scientist la. Sekarnag nie Jimmy ade kuase api yang berdendam dgn Johan. Tapi, Johan igt, Nik yang dendam ngan die sebab rampas Aina... Begitulah konfliknyer.

So.... lepas nie kene tgk la korang. X kesah la, dah sambung blaja ker.... Pandai2 la carik mase.. hahah!!!






4 comments:

norman.bulat said...

polek2 la ko nih!

wans said...

bo-nik

syahmi m.s. said...

bio-nik terbaek wok!

faizYEAH said...

come ar bo.
support KRU beb.
kalau a samad said tegakkan bahase melayu,
kau kene tegakkn drama mlayu !!!
haha.
"takkan melayu , hilang di dunia"